Lieblingsstück Gemengde 'rejanel' In Blouse KleurenOffwhite 5Rc4j3ALq

Nachrichten für DeutschlehrerInnen in den Niederlanden

Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX

Startseite Foren Eindexamens Duits 2018 – Tijdvak I Eindexamen VWO 2018 – Tijdvak I Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nXVraag 9 twijfelachtig

Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)
 • Autor
  Beiträge
 • Trui Fuchsia Edc In By Esprit 5q34ALRj
 • 25. Mai 2018 um 20:24 #65654
  In Nachtblauw Basler In Pantalon Basler Pantalon Basler Pantalon Nachtblauw 8OPknX0w

  vanburg
  Teilnehmer

  ik ben het niet eens met het correctiemodel bij vraag 9. Er wordt gevraagd de 1e alinea van de tekst „Toter Rock“ in 3 delen in te delen, die elk „een voorwaarde voor geslaagde humor“ behandelen. Bij de antwoordopties worden drie mogelijke indelingen gegeven, die naar mijn mening geen van allen overeenkomen met hoe de tekst is opgebouwd. Optie B wordt in het antwoordmodel als het juiste antwoord aangemerkt. Van de drie antwoordmogelijkheden vind ik alleen antwoord A verdedigbaar.

  Volgens mij is de alinea als volgt ingedeeld:
  * Deel 1: iedere komiek heeft een doelgroep nodig
  * Deel 2: Vanaf r. 6 „Spaßmacher im Fernsehen“ gaat de tekst over op wat specifiek tv

  Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX

  -komieken nodig hebben: live publiek („Saal- oder Studiopublikum“). De uitleg volgt in r. 8-9: een grap heeft direct / spontaan contact nodig om te slagen.
  * Deel 3: Vanaf r. 9 „Und ist … nur einmal möglich“ gaat het er over dat grappen alleen de eerste keer echt leuk zijn en komieken hun repertoire dus vers moeten houden.
  Geen van de antwoordmogelijkheden geeft deze indeling.

  Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX

  Omdat er gevraagd wordt naar een voorwaarde voor geslaagde humor (en niet waardoor humor mislukt) vind ik het ook goed verdedigbaar om te zeggen dat deel 3 begint vanaf „Deshalb muss…“. Zo bezien begint deel 2 bij „Spaßmacher“ en deel 3 bij „Deshalb“ en is antwoord A dus het correcte antwoord.

  Nog kort waarom antwoord B onjuist is: Het valt mijns inziens niet goed te verdedigen dat deel 2 begint met r. 8 „Komik kommuniziert unmittelbar.“ Dit is een nadere uitleg van de concrete opmerking over het belang van live-publiek en niet het begin van een nieuwe voorwaarde (zoals je bij „deshalb“ wel kunt verdedigen).

  Ik heb het examenloket hierover gemaild en een zeer summier antwoord gekregen, waarin niet wordt uitgelegd waarom de tekst niet gelezen kan worden zoals ik voorstel. Jammer, want volgens mij heb ik inhoudelijk echt wel een punt. Nu ben ik dus benieuwd hoe men er hier over denkt.

  Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX
 • Autor
  Beiträge
Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)
Tussenjas Wit Roze GemêleerdZwart In Schmuddelwedda KcFJl1

Das Forum „Eindexamen VWO 2018 – Tijdvak I“ ist für neue Themen und Antworten geschlossen.

Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX
Winterjas In Naketano Antraciet Naketano In In Antraciet Winterjas Naketano Antraciet In Winterjas Winterjas Naketano KJlFcT13
Bruin Leggings' La Ragdoll In Leggings 'leopard ONwPZ0k8nX