'norma' Lichtblauw Shirt In Sparkz Sparkz 'norma' Shirt In eIY9WEHD2

Nachrichten für DeutschlehrerInnen in den Niederlanden

In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q

Startseite Foren Eindexamens Duits 2018 – Tijdvak I Eindexamen VWO 2018 – Tijdvak I In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5qVraag 9 twijfelachtig

Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)
 • Autor
  Beiträge
 • Daily' Beige Bh In Passionata 'daily 3ulKJcTF1
 • 25. Mai 2018 um 20:24 #65654
  Oranjerood Ivyrevel Top 'kaly' In 'kaly' Ivyrevel Top In IW9EDH2

  vanburg
  Teilnehmer

  ik ben het niet eens met het correctiemodel bij vraag 9. Er wordt gevraagd de 1e alinea van de tekst „Toter Rock“ in 3 delen in te delen, die elk „een voorwaarde voor geslaagde humor“ behandelen. Bij de antwoordopties worden drie mogelijke indelingen gegeven, die naar mijn mening geen van allen overeenkomen met hoe de tekst is opgebouwd. Optie B wordt in het antwoordmodel als het juiste antwoord aangemerkt. Van de drie antwoordmogelijkheden vind ik alleen antwoord A verdedigbaar.

  Volgens mij is de alinea als volgt ingedeeld:
  * Deel 1: iedere komiek heeft een doelgroep nodig
  * Deel 2: Vanaf r. 6 „Spaßmacher im Fernsehen“ gaat de tekst over op wat specifiek tv

  In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q

  -komieken nodig hebben: live publiek („Saal- oder Studiopublikum“). De uitleg volgt in r. 8-9: een grap heeft direct / spontaan contact nodig om te slagen.
  * Deel 3: Vanaf r. 9 „Und ist … nur einmal möglich“ gaat het er over dat grappen alleen de eerste keer echt leuk zijn en komieken hun repertoire dus vers moeten houden.
  Geen van de antwoordmogelijkheden geeft deze indeling.

  In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q

  Omdat er gevraagd wordt naar een voorwaarde voor geslaagde humor (en niet waardoor humor mislukt) vind ik het ook goed verdedigbaar om te zeggen dat deel 3 begint vanaf „Deshalb muss…“. Zo bezien begint deel 2 bij „Spaßmacher“ en deel 3 bij „Deshalb“ en is antwoord A dus het correcte antwoord.

  Nog kort waarom antwoord B onjuist is: Het valt mijns inziens niet goed te verdedigen dat deel 2 begint met r. 8 „Komik kommuniziert unmittelbar.“ Dit is een nadere uitleg van de concrete opmerking over het belang van live-publiek en niet het begin van een nieuwe voorwaarde (zoals je bij „deshalb“ wel kunt verdedigen).

  Ik heb het examenloket hierover gemaild en een zeer summier antwoord gekregen, waarin niet wordt uitgelegd waarom de tekst niet gelezen kan worden zoals ik voorstel. Jammer, want volgens mij heb ik inhoudelijk echt wel een punt. Nu ben ik dus benieuwd hoe men er hier over denkt.

  In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q
 • Autor
  Beiträge
Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)
Vila Vila In 'vilaia' Vila Blouse Zwart In 'vilaia' Blouse 'vilaia' Zwart Blouse zpSUMqV

Das Forum „Eindexamen VWO 2018 – Tijdvak I“ ist für neue Themen und Antworten geschlossen.

In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q
Goes Sleevekess' Hollywood Rib Wit Jurk Princess Allover In 'fitted eE2IY9DHW
In Cocktailjurk Denim Tailor Tom Zilver R43ALj5q