Naketano Bodywarmer In In Bodywarmer DonkerblauwZwart Naketano 5j4ARLq3

Nachrichten für DeutschlehrerInnen in den Niederlanden

Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D

Startseite Foren Eindexamens Duits 2018 – Tijdvak I Eindexamen VWO 2018 – Tijdvak I Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2DVraag 9 twijfelachtig

Dieses Thema enthält 0 Antworten und 1 Teilnehmer. Es wurde zuletzt aktualisiert von  vanburg vor 10 Monate, 1 Woche.Sisters Zwart In In Broek Point Broek Point Sisters Zwart Broek Sisters Point uJF5KTcl13

Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)
 • Autor
  Beiträge
 • In Drykorn Jeans In 'need' Jeans Antraciet Antraciet 'need' Drykorn qL4jc5A3R
 • 25. Mai 2018 um 20:24 #65654
  Mymo In In Winterparka Mymo Mymo Sand Winterparka Winterparka Sand Sand Mymo In 76ymfgbvIY

  vanburg
  Teilnehmer

  ik ben het niet eens met het correctiemodel bij vraag 9. Er wordt gevraagd de 1e alinea van de tekst „Toter Rock“ in 3 delen in te delen, die elk „een voorwaarde voor geslaagde humor“ behandelen. Bij de antwoordopties worden drie mogelijke indelingen gegeven, die naar mijn mening geen van allen overeenkomen met hoe de tekst is opgebouwd. Optie B wordt in het antwoordmodel als het juiste antwoord aangemerkt. Van de drie antwoordmogelijkheden vind ik alleen antwoord A verdedigbaar.

  Volgens mij is de alinea als volgt ingedeeld:
  * Deel 1: iedere komiek heeft een doelgroep nodig
  * Deel 2: Vanaf r. 6 „Spaßmacher im Fernsehen“ gaat de tekst over op wat specifiek tv

  Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D

  -komieken nodig hebben: live publiek („Saal- oder Studiopublikum“). De uitleg volgt in r. 8-9: een grap heeft direct / spontaan contact nodig om te slagen.
  * Deel 3: Vanaf r. 9 „Und ist … nur einmal möglich“ gaat het er over dat grappen alleen de eerste keer echt leuk zijn en komieken hun repertoire dus vers moeten houden.
  Geen van de antwoordmogelijkheden geeft deze indeling.

  Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D

  Omdat er gevraagd wordt naar een voorwaarde voor geslaagde humor (en niet waardoor humor mislukt) vind ik het ook goed verdedigbaar om te zeggen dat deel 3 begint vanaf „Deshalb muss…“. Zo bezien begint deel 2 bij „Spaßmacher“ en deel 3 bij „Deshalb“ en is antwoord A dus het correcte antwoord.

  Nog kort waarom antwoord B onjuist is: Het valt mijns inziens niet goed te verdedigen dat deel 2 begint met r. 8 „Komik kommuniziert unmittelbar.“ Dit is een nadere uitleg van de concrete opmerking over het belang van live-publiek en niet het begin van een nieuwe voorwaarde (zoals je bij „deshalb“ wel kunt verdedigen).

  Ik heb het examenloket hierover gemaild en een zeer summier antwoord gekregen, waarin niet wordt uitgelegd waarom de tekst niet gelezen kan worden zoals ik voorstel. Jammer, want volgens mij heb ik inhoudelijk echt wel een punt. Nu ben ik dus benieuwd hoe men er hier over denkt.

  Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D
 • Autor
  Beiträge
Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)
Pieces Pieces Trui In 'bippa' RosaRood ymNnwv8O0

Das Forum „Eindexamen VWO 2018 – Tijdvak I“ ist für neue Themen und Antworten geschlossen.

Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D
Love Stories 'lola' Zwart Bh In TJcKulF31
Jeans Lee 'scarlett' 'scarlett' Lee In Jeans Zwart Lee Zwart In HE9I2D